• Gratis inpakken!
  • Veilig betalen
  • Vragen stel ze ons gerust
Home » Nieuwe artikelen » Creta et Aqua

Creta et Aqua


 

Wij zien in dit merk veel mogelijkheden, de prijs / kwaliteit verhouding is erg goed, Wij kunnen uit eigen ervaring over deze verf spreken dit omdat wij er zelf onze meubels mee verven.

Krijtverf van Creta et Aqua™ (latijn voor “Krijt en Water”)  heeft 13 Basiskleuren.

 

 

Creta et Aqua™ is per liter mengbaar op RAL kleur.  Daarom vindt u hier niet een lijst met een groot aantal kleurenvariaties maar zijn er 13 gangbare kleuren geselecteerd die het standaard assortiment vormen.

 

 

1 liter  € 23.50

250ml € 8.50


 

SUBLIEME HECHTING

De krijtverf van Creta et Aqua™ hecht bijzonder goed, in vele gevallen zelfs zonder schuren.  Dit komt omdat er een natuurlijke lijmcomponent aan de verf is toegevoegd. Het ontvetten van het meubel is genoeg tenzij het oppervlak spiegelglad is. In dat geval is licht opschuren aan te raden. Als er sprake is van een ondergrond die erg vettig is door langdurig onderhoud met was of olie, is ontvetten en daarna opschuren wel nodig… maar dat geldt voor iedere verf. Creta et Aqua™ krijtverf hecht op nagenoeg alle soorten hout, steen, metaal , glas en diverse soorten kunststof.

 

KORTE DROOGTIJD

Als een verf snel droog en uitgehard, is dat erg prettig voor de persoon die schildert.  Het resultaat kan immers snel getoond worden. Als een verf echter te snel droogt,  heeft dat soms weer nare gevolgen. Creta et Aqua™ krijtverf heeft de ideale maat tussen beide.  Met ca. 20 graden als omgevingstemperatuur, droogt de verf in ongeveer 10 minuten en is na een klein uur al uitgehard zodat het artistiek na bewerkt kan worden.

 

SUBLIEME DEKKING

De krijtverf van Creta et Aqua dekt erg goed. De verf is niet te dun maar ook niet te dik en blijft daardoor prettig smeerbaar. Natuurlijk is de dekking afhankelijk van de wijze waarop de verf wordt aangebracht. Als er “zuinig” geverfd wordt, zal de kans op doorschijnen van de ondergrond groter zijn dan wanneer er een dikke laag verf wordt aangebracht. Het is aan de DIY-er om de perfecte wijze van verven te ontdekken. Creta et Aqua™ adviseert in de meeste gevallen eerst snel een dunne laag aan te brengen en die vervolgens met een normale laag af te werken. Ook qua hechting geeft dit het beste resultaat.

 

AFWASBAAR

Niets is vervelender dan vieze vlekken op een prachtig geverfd meubel. Met Creta et Aqua™ krijtverf is dit snel en simpel opgelost omdat de verf afwasbaar is. De vlek kan eenvoudigweg met een natte doek worden schoongeveegd. De verf is zelfs bestand tegen stevig boenen. Natuurlijk zijn er ook vlekken, zoals koffievlekken of vetspetters, die niet of slecht te verwijderen zijn. In dat geval wordt het gebruik van een vuilafstotende was aangeraden.

 

Prettige geur en Ultra mat

DIY-ers werken soms uren achtereen met krijtverf.

Het is dan erg fijn als deze een prettige geur heeft.

Deze krijtverf is ultra mat en is  uitermate geschikt om een brocante en verweerd uiterlijk te creëren.

 

LANG TE BEWAREN

Met name voor DIY-ers die zo nu en dan hun interieur bijwerken of onderhouden, is het van belang dat de krijtverf niet na enige tijd opdroogt of gaat klonteren in gesloten blik. Creta et Aqua™ krijtverf blijft in afgesloten blik zelfs jaren goed. Dit maakt de aanschaf van de verf gemakkelijker. Hooguit dient de verf na lange tijd met wat water verdund te worden.

 

GEMAAKT VOOR ARTISTIEKE NABEWERKING

Creta et Aqua™ krijtverf is erg geschikt om na te bewerken. Het doorschuren van de verf is zo een prettige ervaring en geen intensieve klus. Ook kan de verf worden afgekrabd met een gewone verfkrabber. Het oude en gebruikte uiterlijk wat er op die manier ontstaat, is sfeervol en prachtig.